Availability: Dostupno

Možeš biti najsretniji otac

15,00 KM

Kada se dijete rodi, suočeno je sa dvije starije osobe: svojim ocem i majkom. Njegov otac je njegov prvi učitelj. U toj prvoj školi dijete usvaja pravičnost ili zlobu, i karakter, otac je prvi učitelj od koga dijete upija ili duh neposlušnosti ili otrov nepoštivanja. Samim tim što se od oca zahtjeva da dijete odgaja u duhu vjere, neophodno je da i on sam posjeduje islamske vrline s obzirom da je on praktični model ponašanja za svoje dijete.

Kategorija:

Opis

Ova se knjiga, između ostalog, bavi i odgovornostima koje pripadaju ocu muslimanu, a to su, npr.: izbor pobožne i posvećene supruge, činjenje dove da i djeca budu pobožna, Usvajanje zlatnih principa u odgoju djece, težnja za vitalnim strategijama kod mentalnog razvoja djece, islamsko duhovno unapređenje, kako bi se osiguralo da tevhid (jednoća Allaha) bude utkan u svaku nit djeteta, i da se njeguje duh ljubavi prema Allahu, dž.š., i Njegovom Poslaniku, s.a.v.s., u djetetovom srcu.

Kako će ova danas nevina dječica postati dobri muslimani, mudžahidi, daije i vođe ummeta sutra? Kako kod te djece njegovati važnost svetog Kur’ana i Hadisa? Kako usaditi ljubav i vjeru roditelja u srca njihove djece? Uzimajući u obzir njihove temperamente i okolnosti odrastanja, kako je moguće djecu odgojiti u smislu posjedovanja brige za vjeru cijelog ummeta i kako u njima odgojiti duh nesebičnosti koji će im omogućiti žrtvovanje svega šta imaju za nekog drugog?

Ove teme, a i mnoge druge, obrađene su u ovoj knjizi uz uvažavanje osnovnih principa psihologije. I mnoge druge slične teme jednostavno su obrađene u ovoj knjizi, a koje očevi mogu jednostavno, praktično primijeniti, dok predstavljaju uzor svojoj djeci. – autor Muhammed Hanif Abdul-Medžid.

Dodatne informacije

Dimenzije20,5 × 14,1 cm
Autori

Uvez

Mehki

Format

A5

Stranica

287

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Možeš biti najsretniji otac”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *