Availability: Dostupno

Možeš biti najsretniji otac

15,00 KM

Kada se dijete rodi, suočeno je sa dvije starije osobe: svojim ocem i majkom. Njegov otac je njegov prvi učitelj. U toj prvoj školi dijete usvaja pravičnost ili zlobu, i karakter, otac je prvi učitelj od koga dijete upija ili duh neposlušnosti ili otrov nepoštivanja. Samim tim što se od oca zahtjeva da dijete odgaja u duhu vjere, neophodno je da i on sam posjeduje islamske vrline s obzirom da je on praktični model ponašanja za svoje dijete.

Kategorija:

Opis

Ova se knjiga, između ostalog, bavi i odgovornostima koje pripadaju ocu muslimanu, a to su, npr.: izbor pobožne i posvećene supruge, činjenje dove da i djeca budu pobožna, Usvajanje zlatnih principa u odgoju djece, težnja za vitalnim strategijama kod mentalnog razvoja djece, islamsko duhovno unapređenje, kako bi se osiguralo da tevhid (jednoća Allaha) bude utkan u svaku nit djeteta, i da se njeguje duh ljubavi prema Allahu, dž.š., i Njegovom Poslaniku, s.a.v.s., u djetetovom srcu.

Kako će ova danas nevina dječica postati dobri muslimani, mudžahidi, daije i vođe ummeta sutra? Kako kod te djece njegovati važnost svetog Kur’ana i Hadisa? Kako usaditi ljubav i vjeru roditelja u srca njihove djece? Uzimajući u obzir njihove temperamente i okolnosti odrastanja, kako je moguće djecu odgojiti u smislu posjedovanja brige za vjeru cijelog ummeta i kako u njima odgojiti duh nesebičnosti koji će im omogućiti žrtvovanje svega šta imaju za nekog drugog?

Ove teme, a i mnoge druge, obrađene su u ovoj knjizi uz uvažavanje osnovnih principa psihologije. I mnoge druge slične teme jednostavno su obrađene u ovoj knjizi, a koje očevi mogu jednostavno, praktično primijeniti, dok predstavljaju uzor svojoj djeci. – autor Muhammed Hanif Abdul-Medžid.

Dodatne informacije

Dimenzije20,5 × 14,1 cm
Autori

Uvez

Mehki

Format

A5

Stranica

287

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Možeš biti najsretniji otac”