Availability: Dostupno

Arhitektura duše

Autor: Aida Tule

30,00 KM

Knjiga “Arhitektura duše” je spoj arhitekture duše i moderne psihologije, pružajući dublji uvid u univerzalne vjerske vrijednosti i psihološke aspekte. Autorica, Aida Tule, stručnjakinja u primjenjenoj pozitivnoj psihologiji, vodi čitatelje na putovanje kroz unutrašnji svijet, otkrivajući ključne elemente za razvoj vlastitog potencijala i integraciju svih aspekata naše ličnosti.

Kategorija:

Opis

Arhitektura duše

 

Knjiga “Arhitektura duše” predstavlja jedinstveno arhitektonsko zdanje koje spaja univerzalne vjerske vrijednosti i moderne psihološke koncepte. Autorica knjige, Aida Tule, istaknuta psihologinja s bogatim iskustvom u primjenjenoj pozitivnoj psihologiji, vodi čitatelje na dublje putovanje kroz unutrašnji svijet duše, istovremeno objedinjujući različite dimenzije ljudskog bića.

U knjizi se koristi metafora arhitekture kako bi se ilustriralo stvaranje čvrstih temelja i struktura za izgradnju snažne duše. Autorica naglašava važnost brige o duši, često zanemarenoj i zapostavljenoj, kako bi postali korisni članovi zajednice, džemata i prije svega, svojim najbližima. “Arhitektura duše” se sastoji od tri osnovne cjeline pozitivne psihologije. Prva cjelina se bavi povezivanjem misli i emocija kroz prošla, sadašnja i buduća iskustva, s ciljem razvoja vlastitih potencijala i vrijednosti.

Druga cjelina se fokusira na razvoj praktičnih vještina i učinkovitog upravljanja njima kako bismo postigli napredak u životu. Treća cjelina se bavi izgradnjom pozitivne zajednice kroz osviještene ljudske resurse i pravilno pozicioniranje u društvu. Knjiga “Arhitektura duše” je slojevita u svom sadržaju, kombinirajući praktične primjere iz filmova i priča s vjerskim konceptima kao što su molitva, hodočašće, post i dobročinstvo.

Ovi alati se koriste kao sredstva za uređivanje unutarnjeg prostora naše duše, uma i srca. Autorica Aida Tule, kroz ovu knjigu, pruža čitateljima jasan vodič za razumijevanje i razvoj svoje duše. Sažeto i informativno, ovo djelo predstavlja neophodan resurs za sve one koji žele ojačati svoju duhovnost i ostvariti harmoniju između vjerskih vrijednosti i psihološkog razvoja.

Dodatne informacije

Autori

Uvez

Tvrdi

Format

A5

Stranica

360

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Arhitektura duše”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *