Availability: Dostupno

Arhitektura duše

Autor: Aida Tule

30,00 KM

Knjiga “Arhitektura duše” je spoj arhitekture duše i moderne psihologije, pružajući dublji uvid u univerzalne vjerske vrijednosti i psihološke aspekte. Autorica, Aida Tule, stručnjakinja u primjenjenoj pozitivnoj psihologiji, vodi čitatelje na putovanje kroz unutrašnji svijet, otkrivajući ključne elemente za razvoj vlastitog potencijala i integraciju svih aspekata naše ličnosti.

Kategorija:

Opis

Arhitektura duše

 

Knjiga “Arhitektura duše” predstavlja jedinstveno arhitektonsko zdanje koje spaja univerzalne vjerske vrijednosti i moderne psihološke koncepte. Autorica knjige, Aida Tule, istaknuta psihologinja s bogatim iskustvom u primjenjenoj pozitivnoj psihologiji, vodi čitatelje na dublje putovanje kroz unutrašnji svijet duše, istovremeno objedinjujući različite dimenzije ljudskog bića.

U knjizi se koristi metafora arhitekture kako bi se ilustriralo stvaranje čvrstih temelja i struktura za izgradnju snažne duše. Autorica naglašava važnost brige o duši, često zanemarenoj i zapostavljenoj, kako bi postali korisni članovi zajednice, džemata i prije svega, svojim najbližima. “Arhitektura duše” se sastoji od tri osnovne cjeline pozitivne psihologije. Prva cjelina se bavi povezivanjem misli i emocija kroz prošla, sadašnja i buduća iskustva, s ciljem razvoja vlastitih potencijala i vrijednosti.

Druga cjelina se fokusira na razvoj praktičnih vještina i učinkovitog upravljanja njima kako bismo postigli napredak u životu. Treća cjelina se bavi izgradnjom pozitivne zajednice kroz osviještene ljudske resurse i pravilno pozicioniranje u društvu. Knjiga “Arhitektura duše” je slojevita u svom sadržaju, kombinirajući praktične primjere iz filmova i priča s vjerskim konceptima kao što su molitva, hodočašće, post i dobročinstvo.

Ovi alati se koriste kao sredstva za uređivanje unutarnjeg prostora naše duše, uma i srca. Autorica Aida Tule, kroz ovu knjigu, pruža čitateljima jasan vodič za razumijevanje i razvoj svoje duše. Sažeto i informativno, ovo djelo predstavlja neophodan resurs za sve one koji žele ojačati svoju duhovnost i ostvariti harmoniju između vjerskih vrijednosti i psihološkog razvoja.

Dodatne informacije

Autori

Uvez

Tvrdi

Format

A5

Stranica

360

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Arhitektura duše”