Availability: Dostupno

Dove i njihovi fadileti 1-2

20,00 KM

U djelu koje je pred vama možete naći primjere za to koliko su dova i zikr važni i potrebni svakom čovjeku u njegovom životu.

Kategorija:

Opis

Dove i njihovi fadileti prema mubarek govoru našeg Pejgambera

U uvodnom dijelu donio sam hadise i ajete koji govore o značaju dove. Što se tiče daljnjih poglavlja, u njima su sadržani tekstovi ajeta i hadisa koji govore o značaju i potrebi zikra Uzvišenog Allaha kao i moja tumačenja i pojašnjenja.

Posebno sam izdvojio zikir i dove koje je naš dragi Poslanik, a.s., učio i preporučio našem Ummetu da uči. Osim ovoga, naveo sam i primjere dova koje nam je Poslanik, a.s., preporučio u vezi sa različitim stvarima.

Knjizi, koju sam napisao u nadi da će biti od pomoći mojoj braći u vjeri, dao sam naslov: Dove i njihovi fadileti prema mubarek govoru našeg Pejgambera. U knjizi sam donio tekst svake dove na arapskome jeziku, a potom slijede transliteracija i prijevod.

Posebno sam izdvojio tumačenja i informacije o fadiletu i sevapu svake dove. Prijatelju! Jedino čemu se nadam jeste da će ovo poslužiti i pomoći mojoj braći vjernicima.“ – iz predgovora, autor hafiz Jusuf Tavasli.

Dodatne informacije

Dimenzije20,5 × 14,1 cm
Autori

Uvez

Mehki

Format

A5

Stranica

509

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Dove i njihovi fadileti 1-2”