Availability: Dostupno

Islam – šta je to?

16,00 KM

Knjiga “Islam – šta je to?” se obraća vašoj duši i vašem umu. Bez obzira da li ste musliman ili ne, ona će vam pomoći da razumijete šta je islam zaista i zašto se molimo. Izgovorena lakim jezikom, ovu knjigu savjetujemo svima da pročitaju. Molimo Allaha da nam islam uđe u srce a ne da ostane samo na jeziku.

Kategorija:

Opis

Islam – šta je to?

 

Knjiga “Islam – šta je to?” autora dr. Mustafe Mahmuda je duboko promišljanje o suštini muslimanske vjere i njenom značaju u današnjem svijetu. Autor nas suočava s problemom koji mnogi muslimani danas imaju – mlak odnos prema vjeri i površno prakticiranje ibadeta. Kroz svoje istraživanje, on nas podsjeća da je vjera mnogo više od obaveze i rutine koju treba ispoštovati.

Naše molitve su postale samo sportski pokreti koje izvodimo jer ne želimo da se Allah ljuti na nas. Autor u knjizi “Islam – šta je to?” piše o raznim temama, gdje stavlja fokus na vjeru i njeno pravilno razumijevanje. Vjera je stanje srca, unutrašnji osjećaj za nevidljivo, skriveno znanje… Pored toga što je skriveno, vrlo je jasno da postoji Moćna, Skrivena, Mudra, Vrhovna sila koja svim upravlja.

“Islam – šta je to?” je knjiga koja izaziva čitatelje na dublje razmišljanje o vjeri i njenom značaju u njihovim životima. Autor nas podsjeća da vjera nije samo izvršavanje obaveza, već put ka duhovnom ispunjenju i povezanosti s Višom Silom. Kroz svoje riječi, on nas inspiriše da preispitamo svoje odnose prema vjeri i potiče nas da budemo aktivni i svjesni muslimani.

Knjiga “Islam – šta je to?” je poziv na buđenje i duboko razumijevanje vjere. Dr. Mustafa Mahmud nas vodi na putovanje koje će obogatiti našu dušu i omogućiti nam da pronađemo istinsko značenje islamske vjere. Ova knjiga je izuzetno važno štivo za sve muslimane koji žele ojačati svoju vjeru i postići dublju povezanost s Bogom.

Dodatne informacije

Autori

Uvez

Tvrdi

Format

A5

Stranica

190

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Islam – šta je to?”