Availability: Dostupno

Vjerovjesnikova medicina

15,00 KM

U ovoj knjizi, “Vjerovjesnikova medicina”, prikupljene su mudre izreke Poslanika, s.a.w.s., koje se tiču medicine. Sve što je potrebno da bi se zaštitilo dobro zdravlje, kao i sve što šteti dobrom zdravlju može se naći u ovoj knjizi. Od teorije medicine, preko svojstva hrane i lijekova do liječenja raznih bolesti, sve to je stalo u ovo djelo Dželaluddina Abdurrahman Es-Sujuti-a.

Kategorija:

Opis

Prvi dio knjige govori o samoj teoriji medicine i njenom svakodnevnom praktikovanju, stanju našeg tijela i koji su to najčešći uzroci bolesti. Iako je ovaj dunjaluk prolazan, mi smo dužni da se na njemu borimo za Ahiret i održavamo naše zdravlje.

U drugom dijelu koji je ujedno i najduži dio, govori se o svojstvima hrane i lijekova koje mi koristimo u našim životima. Njihovim prednostima, nedostacima, dobrim i lošim stranama. Treći dio je posvećen tretmanu bolesti i bolesnih ali i ozljeda i ozlijeđenih. Za sami kraj knjige “Vjerovjesnikova medicina” pisac, Dželaluddin Abdurrahman Es-Sujuti, komentariše hadise Poslanika, s.a.w.s., o određenim pitanjima vezano za ovu tematiku. Također za kraj govori i o dvije nauke, a to su: “Embriologija i anatomija”. Važno je napomenuti da je čitava knjiga prožeta vjerodostojnim hadisima koji daju na značaju medicine i zdravlja u našim životima.

Dodatne informacije

Dimenzije20,4 × 14,1 cm
Autori

Uvez

Mehki

Format

A5

Stranica

248

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Vjerovjesnikova medicina”