Availability: Nije dostupno

Zapečaćeni džennetski napitak

30,00 KM

„Er-Rahikul-Mahtum“, što bi se na bosanskom moglo prevesti kao: „Zapečaćeni džennetski napitak“ ili „Zapečaćeni nektar“, profesora Safijjurrahmana iz Indije, spada u jedinstvene knjige po svojoj hronologiji zbivanja, metodologiji izlaganja, a posebno je izražena sveobuhvatnost čiste sire, bez primjesa sumnje ili neistine koje su prateće komponente nekim djelima

Nema na zalihi

Kategorija:

Opis

Zapečaćeni džennetski napitak

Odlikuje se pristupačnošću široj čitalačkoj publici, kao i samim istraživačima kojima je sira struka. Svako će za sebe naći ono što želi. Stoga je Er-Rahikul-Mahtum dobila prvu nagradu na Rabitinom konkursu za najbolju siru.

Dodajmo još da je ovo djelo samo nastavak truda koji su uložili indijski učenjaci kroz dugi niz stoljeća na očuvanju islamske tradicije, njegujući mnoge islamske znanosti. Poznata su njegova originalna i neponovljiva naučna dostignuća na polju tefsira, hadisa, sire i ostalih hadiskih znanosti.

U ovoj knjizi, poslije preciznog studiranja i kritičkog analiziranja, navedeno je ono što je preferirajuće mišljenje, ali je ostavljeno spominjanje dokaza i aspekata, jer bi to odvelo do neželjene opširnosti. U prihvaćanju ili odbacivanju predanja ova knjiga se oslanja na ono što su napisali imami koji su stručnjaci u tome.

Dodatne informacije

Dimenzije24 × 17 cm
Autori

Uvez

Tvrdi

Format

B5

Stranica

570

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Zapečaćeni džennetski napitak”