Availability: Dostupno

Želim znati više o…1-7

Autor: Ozkan Oze

84,00 KM

Set od sedam dječijih knjiga “Želim znati više o…” je tu kao poticaj roditeljima ali i djeci da grade temelje odrastanja u islamu. Svaka knjiga obrađuje različitu temu i daje odgovore na pitanja koja djeca imaju o fundamentalnim stvarima naše vjere, knjige su pisane na lahko razumljiv način kako bi djeca što prije usvojila znanje koje se u njima nudi.

Kategorija: Oznaka:

Opis

Ozkan Oze je autor ovog dječijeg seta knjiga, set se sastoji od sedam dijelova. Svaki dio/knjiga osim prve dvije obrađuje različitu temu, a teme su sljedeće:

Prve dvije knjige govore o Gospodaru i daju odgovor na najčešća pitanja koja djeca pitaju, od neizmjernog je značaja da djeca još od malena shvate i posjeduju znanje o Gospodaru i Njegovim svojstvima.

Treća knjiga govori o Poslaniku, Muhammedu a.s., četvrta o Kur’anu i njegovoj važnosti.

Četvrta knjiga obrađuje Kur’an i kur’anske teme, zašto je on objavljen na arapskom jeziku, zašto je Objava Kur’ana trajala 23 godine, i druge.

Peta knjiga govori Džennetu i njegovim ljepotama.

Šesta knjiga je o sudbini koja je prikazana na takav način da djeca što jednostavnije shvate poentu te također kao i prethodne knjige nudi odgovore na većinu pitanja koju imaju naša djeca.

Sedma knjiga u ovom setu govori o melekima.

Djela su prilagođena djeci kako bi što bolje došli do saznanja o već navedenim stvarima koje su temelj naše vjere. Približite i Vi, svojim mališanima, kroz set “Želim znati više o…” našu vjeru i njen značaj.

Napomena: knjige se mogu isključivo kupiti samo u kompletu

Dodatne informacije

Dimenzije19,4 × 13,5 cm
Autori

Uvez

Mehki

Format

A5

Stranica

1100

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Želim znati više o…1-7”