Availability: Dostupno

Život i običaji muslimana

Autor: Antun Hangi

20,00 KM

Knjiga ‘Život i običaji muslimana’ Antuna Hangija je duboko iskazano svjedočanstvo o ljubavi i odanosti bosanskih muslimana prema vjeri. Autor oslikava bh. društvo u turbulentnom periodu prelaska između vijekova, ističući uticaj orijentalizma istoka i progresivizma zapada na bošnjački identitet.

Kategorija:

Opis

ŽIVOT I OBIČAJI MUSLIMANA

Knjiga ‘Život i običaji muslimana’ autora Antuna Hangija predstavlja izuzetno važno svjedočanstvo o ljubavi, odanosti i uvjerenju bosanskih muslimana prema svojoj vjeri. Malo ima naroda u svijetu koji iskreno i duboko ljube svoju vjeru kao što to čini bosanski musliman. On živi i umire za svoju vjeru, a povredom njegovih vjerskih osjećanja može se povrijediti njegovo srce više nego bilo šta drugo.

U ovoj knjizi, Antun Hangi oslikava bh. društvo u jednom turbulentnom periodu prelaska između dva vijeka. To je period u kojem se orijentalizam istoka suočava s progresivizmom zapada, a koji je trajno uticao na Bošnjake i njihovu prošlost. Zahvaljujući ovoj knjizi, sada imamo dublji uvid u historijske i kulturne procese koji su oblikovali bosanskohercegovački muslimanski identitet.

Knjiga ‘Život i običaji muslimana’ je izuzetno precizna i činjenično potkrijepljena. Hangi koristi jezik koji je pitak i razumljiv, što čini čitanje prijatnim iskustvom za sve. Kroz hronološki slijed, autor vješto prikazuje sve najvažnije događaje iz ove epohe, omogućavajući čitaocima da dublje razumiju transformacije i izazove s kojima se Islamska zajednica suočavala. Ova knjiga je izuzetno vrijedan izvor informacija o životu, običajima i vjerskim uvjerenjima bosanskih muslimana.

Knjiga ‘Život i običaji muslimana’ osnažuje bosanskohercegovački muslimanski identitet, pomažući čitaocima da bolje razumiju vlastitu vjeru, običaje i kulturnu baštinu. Kroz iskreno svjedočenje i temeljito istraživanje, Antun Hangi ostavlja trajan pečat u proučavanju bosanskohercegovačke muslimanske zajednice, doprinoseći našem boljem razumijevanju i dubljoj povezanosti s našom vjerskom i kulturnom prošlošću.

Dodatne informacije

Dimenzije19 × 12 cm
Autori

Uvez

Mehki

Format

A5

Stranica

444

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Život i običaji muslimana”