Availability: Dostupno

Hazreti Aiša

15,00 KM

Knjiga “Hazreti Aiša” pruža uvid u život majke vjernika Aiše, radijallahu anha, i istražuje njenu važnost kao ključne ličnosti u razvoju islama. Autor se bavi proučavanjem njenog života kako bi bolje razumio društvenu stvarnost i utjecaj vjere u samim počecima islama.

Kategorija:

Opis

Hazreti Aiša

Knjiga “Hazreti Aiša” predstavlja historijski zapis o životu Aiše, majke vjernika i jedne od najvažnijih ženskih figura u islamskoj historiji. Autor knjige prepoznaje značaj Aišinog života i ističe da mnoge knjige već analiziraju njen društveno-politički, juristički i vjerski uticaj, kao i njene retoričke vještine i obrazovanje. Međutim, autor se fokusira na specifične događaje i stavove iz njenog života koji su posebno karakteristični i relevantni za razumijevanje islama.

Knjiga pruža čitaocima priliku da istraže ove posebne događaje i situacije iz Aišinog života kroz prizmu historijskih činjenica. Autor detaljno istražuje ove momente kako bi dočarao njihovu suštinu i kontekst, izbjegavajući nepotrebne dodatke ili spekulacije. Fokusirajući se na Aišine stavove i idžtihad (sopstvene napore u tumačenju islamskih propisa), autor pruža dublji uvid u njenu ulogu i uticaj na razvoj islama.

Knjiga “Hazreti Aiša” ima širu svrhu pružanja razumijevanja društvene stvarnosti u samim počecima islama i utjecaja vjere na formiranje tog društva. Kroz život Aiše, čitatelji mogu sagledati kako su se moralne vrijednosti islama odražavale u praksi i kako je vjera oblikovala zajednicu. Autor analizira kako su specifični događaji iz Aišinog života doprinijeli širenju znanja i razumijevanja islama.

Ova knjiga je namijenjena svima koji su zainteresirani za život i nasljeđe Aiše, posebno onima koji žele bolje razumjeti ulogu žena u islamskoj historiji. Autor pruža pouzdane informacije i historijski kontekst kako bi čitateljima omogućio da steknu cjelovitu sliku o životu Aiše, njenoj ulozi u formiranju islama i njenom značaju kao inspiraciji i uzoru za vjernike širom svijeta.

Dodatne informacije

Autori

Uvez

Tvrdi

Format

A5

Stranica

149

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Hazreti Aiša”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *