Availability: Dostupno

Hazreti Aiša

15,00 KM

Knjiga “Hazreti Aiša” pruža uvid u život majke vjernika Aiše, radijallahu anha, i istražuje njenu važnost kao ključne ličnosti u razvoju islama. Autor se bavi proučavanjem njenog života kako bi bolje razumio društvenu stvarnost i utjecaj vjere u samim počecima islama.

Kategorija:

Opis

Hazreti Aiša

Knjiga “Hazreti Aiša” predstavlja historijski zapis o životu Aiše, majke vjernika i jedne od najvažnijih ženskih figura u islamskoj historiji. Autor knjige prepoznaje značaj Aišinog života i ističe da mnoge knjige već analiziraju njen društveno-politički, juristički i vjerski uticaj, kao i njene retoričke vještine i obrazovanje. Međutim, autor se fokusira na specifične događaje i stavove iz njenog života koji su posebno karakteristični i relevantni za razumijevanje islama.

Knjiga pruža čitaocima priliku da istraže ove posebne događaje i situacije iz Aišinog života kroz prizmu historijskih činjenica. Autor detaljno istražuje ove momente kako bi dočarao njihovu suštinu i kontekst, izbjegavajući nepotrebne dodatke ili spekulacije. Fokusirajući se na Aišine stavove i idžtihad (sopstvene napore u tumačenju islamskih propisa), autor pruža dublji uvid u njenu ulogu i uticaj na razvoj islama.

Knjiga “Hazreti Aiša” ima širu svrhu pružanja razumijevanja društvene stvarnosti u samim počecima islama i utjecaja vjere na formiranje tog društva. Kroz život Aiše, čitatelji mogu sagledati kako su se moralne vrijednosti islama odražavale u praksi i kako je vjera oblikovala zajednicu. Autor analizira kako su specifični događaji iz Aišinog života doprinijeli širenju znanja i razumijevanja islama.

Ova knjiga je namijenjena svima koji su zainteresirani za život i nasljeđe Aiše, posebno onima koji žele bolje razumjeti ulogu žena u islamskoj historiji. Autor pruža pouzdane informacije i historijski kontekst kako bi čitateljima omogućio da steknu cjelovitu sliku o životu Aiše, njenoj ulozi u formiranju islama i njenom značaju kao inspiraciji i uzoru za vjernike širom svijeta.

Dodatne informacije

Autori

Uvez

Tvrdi

Format

A5

Stranica

149

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Hazreti Aiša”